La Generalitat augmenta la inversió en investigació amb 15,4 milions per al 2023

Una nova convocatòria contractarà 38 persones investigadores, que se sumaran a les 165 que ja s'hi han incorporat en els últims cinc anys

La investigació mèdica, clau per a augmentar la supervivència de les persones amb càncer
Imatge d'àrxiu de personal investigador en un laboratori / À Punt NTC

La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha multiplicat per cinc la inversió en el programa GenT per a l'atracció, retenció i consolidació de la carrera d'investigadores i investigadors d'excel·lència internacional a la Comunitat Valenciana, des que es va crear el 2018. Per a aquest any ha aconseguit una dotació de 15,4 milions d'euros. 

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha destacat que “és una prioritat per a aquest Consell garantir les millors condicions de treball a les investigadores i investigadors valencians. Per a això és fonamental assegurar-ne l'estabilitat laboral. No hi ha millor inversió que la que es fa en talent, perquè té un efecte multiplicador en tota la societat i que perdura en el temps”.

La nova convocatòria del Pla GenT suposarà la contractació de 38 persones investigadores, que se sumaran a les 165 persones que ja s'han incorporat al programa en els últims cinc anys. Des que es va crear el 2018, el Consell ha quintuplicat la dotació per a aquest programa que cobreix la contractació de personal investigador per un període de quatre anys en universitats i centres d'investigació valencians.

El termini per a presentar les sol·licituds acompanyades de la documentació necessària per a cada modalitat de subvenció serà de l'1 al 23 de desembre, tots dos dies inclosos. La tramitació es farà exclusivament de manera telemàtica a través de la seu electrònica de la Generalitat

També et pot interessar

stats