La Generalitat aprovarà una distància mínima de 700 metres entre els salons de joc

La nova Llei del joc de la Comunitat Valenciana té l'objectiu d'evitar aglomeracions i que es cree un 'mini-Las Vegas'.

Imatge d'unes màquines recreatives
Imatge d'unes màquines recreatives / Europa Press

El Consell modificarà el reglament de salons recreatius i joc per a incloure una distància mínima de 700 metres entre aquests establiments, amb l'objectiu d'evitar aglomeracions i que es cree un 'mini-Las Vegas’. L'anterior normativa establia el mínim en 800 metres però l'Audiència Nacional va tombar aquest reglament.

La nova Llei del joc de la Comunitat Valenciana també imposarà controls d'accés al carrer per a reforçar la prohibició de l'accés de menors en aquests locals, segons ha avançat el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, en la Comissió del Joc de les Corts. 

En la sessió d'aquest dimarts, Soler ha presentat les novetats introduïdes en el reglament de salons recreatius i de joc en el marc de les competències del govern autonòmic. Es tracta de mesures de control per a protegir els ciutadans i de manera especial els col·lectius més vulnerables, com els menors.

El titular d'Hisenda ha assenyalat que l'acumulació de salons a poca distància els uns dels altres provocaria una concentració d'aquest tipus de locals en determinades zones, la qual cosa "podria pertorbar el benestar de la ciutadania".

Per això, les noves modificacions del reglament fixen en 700 metres la distància mínima entre aquests locals, "evitant així la generació de zones que pogueren convertir-se en 'mini-Las Vegas'", ha il·lustrat Soler.

L’Audiència Nacional va tombar l’anterior reglament 

Aquesta normativa, aprovada per l'anterior Consell en 2015, fixava la distància mínima entre salons en 800 metres i ampliava l'anterior limitació, que era de 200 metres.

El decret va ser impugnat als tribunals per una empresa del sector i l'Audiència Nacional li va donar la raó i va anul·lar el reglament en considerar que l'anterior executiu no va justificar adequadament aquesta restricció a l'activitat mercantil, ja que no es van presentar informes per a motivar la limitació a la competència.

També et pot interessar

stats