La Generalitat aprova l'OPO del 2022 amb 588 places

353 d'aquestes són per oposició lliure sense fase de concurs en aplicació de la nova Llei de funció pública valenciana

Oposició d'administratius de la Diputació de València a l'estadi Ciutat de València
Oposició d'administratius de la Diputació de València a l'estadi Ciutat de València / Europa Press

El ple del Consell ha aprovat aquest divendres l'oferta pública d'ocupació (OPO) del 2022 amb un total de 588 places, de les quals 353 seran per al torn lliure i, en aplicació de la nova Llei de funció pública valenciana, es cobriran per oposició lliure sense fase de concurs de mèrits. Les altres 235 es destinaran a promoció interna i es valoraran els mèrits i l'experiència dels aspirants.

Aquest decret contempla que la Generalitat s'imposa convocar els processos de selecció (oposicions) en els pròxims tres mesos.

En concret, l'OPO contempla convocatòries per a catorze cossos i escales de l'administració de la Generalitat, amb un 10% de places reservades per a persones amb diversitat funcional.

Les més nombroses són les del cos superior tècnic d'administració general (144 places), el cos superior tècnic d'enginyeria informàtica (122) i el cos administratiu de la Generalitat (101). També s'ofereixen llocs d'advocats, interventors, enginyers industrials, arquitectes, psicòlegs i agents mediambientals.

L'OPO està dissenyada d'acord amb la Llei de pressupostos generals de l'Estat del 2021, que fixa una taxa de reposició del 120% per als sectors considerats prioritaris i d'un 110% per a la resta. Les convocatòries inclouran, com a criteri de desempat abans del sorteig o primera lletra del cognom, la resolució en favor de la dona en el cas que el sexe femení estiguera infrarepresentat dins del col·lectiu.

També et pot interessar

stats