La Generalitat ampliarà el Consell de la Dona com a Consell de les Dones

Buscarà recollir "la diversitat i pluralitat de les dones i els feminismes, i obrir les portes a totes les sensibilitats".

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, durant la presentació de la campanya
La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, durant la presentació de la campanya / Europa Press
03 de març 2020 - 18:55

La Generalitat ha anunciat que ampliarà el Consell de la Dona com a Consell de les Dones, per a recollir "la diversitat i pluralitat de les dones i els feminismes, així com per a obrir les portes a totes les sensibilitats". Ho farà en el marc de la nova llei valenciana d'Igualtat que el govern del Botànic pretén aprovar aquesta legislatura.

D'aquesta forma la Generalitat s'ha sumat a la reivindicació del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, on volen posar nom i cara a les dones que han fet història i són present i futur creant referents femenins per a les noves generacions.

D'aquesta forma, la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, ha presentat la campanya institucional del 8M amb el lema "Vull ser com" per a centrar la mirada en els referents socials femenins i amb imatges "d'ambaixadores d'igualtat". Totes les imatges estan impregnades del color morat com a símbol del 8M, un any més amb l'objectiu de crear referents femenines en la societat valenciana, especialment entre les més xicotetes.

La vicepresidenta ha explicat que, al costat de les accions més visibles com són aquesta campanya, el Consell porta cinc anys treballant constantment per a transformar, "de manera permanent, coses grans, però també xicotetes".

En aquest sentit, s'ha referit a les millores que ha experimentat la Xarxa d'Igualtat, formada per agents i promotors d'igualtat, i que ha passat d'estar privatitzada i amb 35 agents en 2015 a haver multiplicat per cinc el seu pressupost, la qual cosa permet als ajuntaments contractar directament a 193 agents i promotors d'igualtat.

Aquest reforç ha permés millorar l'atenció i l'assessorament en diversos àmbits, com els dels plans d'igualtat. A més, les empreses que han sol·licitat el visat del seu pla d'igualtat han passat de 39 en 2015 a 337 en 2019.

També et pot interessar

stats