La Generalitat activa la declaració del nivell 2 d’emergència per a augmentar la coordinació entre els efectius

Sanitat anuncia 40 nous casos i eleva la xifra global a 188 persones contagiades.

La Generalitat activa la declaració del nivell 2 d’emergència per a augmentar la coordinació entre els efectius
La Generalitat activa la declaració del nivell 2 d’emergència per a augmentar la coordinació entre els efectius
14 de març 2020 - 13:18

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la declaració del nivell 2 d'emergència per a augmentar la coordinació entre forces de seguretat, bombers i les companyies subministradores de serveis públics i sectors de la distribució.

Ho ha fet en una compareixença pública després de la reunió de coordinació entre l'administració general de l'Estat i la Generalitat com a conseqüència de l'anunci d'ahir de Pedro Sánchez de declarar l'estat d'alarma.

Puig ha explicat que aquesta declaració busca incrementar la coordinació a través del Centre de Coordinació Operativa Integrada (Cecopi), en el qual ja estan presents l'administració general de l'Estat, els cossos i forces de seguretat de l'Estat, bombers i empreses subministradores de serveis, i al qual es pretén incorporar també els sectors de distribució.

40 nous casos

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha anunciat 40 nous casos (19 homes i 21 dones) i eleva la xifra global a 188 persones contagiades. 42 d’elles estan ingressades, tres greus. S’han practicat un total de 2.734 proves.

Els nous casos actius són 18 a les comarques del sud, dos a les del nord i 20 a les de València. Del total de casos, n’hi ha 7 a les comarques de Castelló, 124 a les de València i 57 a les d’Alacant.

Dos dels casos corresponen a una adolescent de 15 anys i una xiqueta de 9, filles d'una persona que ja estava infectada.

Pel que fa a les dades d'atenció telemàtica, s'han rebut 14.000 trucades al número 900300555 i l'autotest en línia ha rebut un milió de visites.

Missatge de tranquil·litat

Per la seua banda, la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha explicat que, després de l'anunci de l'establiment de l'estat d'alarma, s'ha reunit amb els cossos i forces de seguretat de l'Estat per a veure la millor forma de coordinar-se.

Calero ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat a la ciutadania perquè els governs, tant de la Generalitat com el espanyol, estan en permanent comunicació i prenent decisions coordinades activament per a frenar l'expansió de la malaltia com més aviat millor.

Apel·len a la responsabilitat civil

Tant el president, com la consellera de Sanitat i la delegada del govern, han coincidit a fer una crida a la responsabilitat civil de cada persona, ja que, el que ajudarà al fet que aquesta crisi passe com més aviat millor és que tota la població seguisca les mesures establides per les autoritats sanitàries.

A més han reiterat que no existeix cap risc de desabastiment i ha apel·lat a la compra responsable i no amassar queviures i productes.

També et pot interessar

stats