El gendre de Zaplana atribueix els 2,2 milions repatriats de Suïssa a una operació amb Amancio Ortega

La filla de l’expresident ha destacat la legalitat de donacions dels seus pares, algunes pròximes als 600.000 euros.

La filla d'Eduardo Zaplana ha destacat la legalitat de donacions dels seus pares, algunes pròximes als 600.000 euros
La filla d'Eduardo Zaplana ha destacat la legalitat de donacions dels seus pares, algunes pròximes als 600.000 euros / Efe.

Luis Iglesias, gendre d’Eduardo Zaplana, ha assegurat aquest dimarts, en el marc de la seua declaració judicial al cas Erial, on s’investiga al seu sogre, que els 2,2 milions d’euros ingressats des de Suïssa en un compte bancari que comparteix amb la seua dona procedeixen de la venda d’un edifici a l’empresari Amancio Ortega, fundador d’Inditex.

Concretament ha declarat que es tracta de les primes que va cobrar d’un fons internacional en què participava, el qual va vendre un edifici situat en la Gran Via de Madrid a Ortega per 400 milions d’euros. Iglesias ha assenyalat que es dedica professionalment a gestionar fons d’inversió internacionals i que l’operació va ser completament transparent per a l’Agència Tributària, segons fonts presents en la declaració.

La seua dona i filla de l’expresident de la Generalitat, María Zaplana, s’ha referit també a donacions dels seus pares, algunes pròximes als 600.000 euros, emprades en la compra de cases, i ha insistit que es van fer mitjançant escriptura pública.

María Zaplana també ha sigut interrogada sobre el lloguer d’un pis de luxe al centre de València, on s’allotjaven l’expresident i la seua dona, Rosa Barceló, i l’arrendador del qual és un ciutadà búlgar imputat en el marc d’una operació de blanqueig de capitals. La filla ha assenyalat que mai va contactar amb ell i que tota la gestió del lloguer es va fer a través d’una agència.

El cas Erial investiga el suposat cobrament de 10,5 milions en comissions derivades de les concessions de les ITV i parcs eòlics a la Comunitat Valenciana, dels quals, fins ara, el jutjat n’ha recuperat vora set. La titular del jutjat que porta el cas va incorporar fa un any a la causa en qualitat d’imputats a María Zaplana, filla de l’expresident, i al seu marit, Luis Iglesias, en el marc de la investigació sobre blanqueig de capitals.

També et pot interessar

stats