Gelats i bronzejadors: els productes que més es furten a l'estiu als comerços de la Comunitat Valenciana

Els productes més cobdiciats varien a les autonomies i així, per exemple, mentre que a les illes Balears furten principalment vestits de bany i biquinis, a Galícia destaquen el polp i l'oli

Productes més furtats a l’estiu als comerços
Productes més furtats a l’estiu als comerços / Miguel Ángel Reino

Cremes solars, oli i begudes alcohòliques són els tres tipus de productes més furtats durant l'estiu als comerços espanyols, segons les dades de l'informe que ha elaborat Checkpoint Systems. Concretament, a la Comunitat Valenciana són els bronzejadors i els gelats.

En concret, el top 5 de productes més robats es completen amb els preservatius i els antimosquits. Entre els productes més furtats en supermercats per comunitats autònomes d'Espanya, destaca la presència d'utensilis destinats a combatre la calor i els mosquits, però també n'hi figuren uns altres que solen ser dels més furtats durant tot l'any. L'informe revela que a Madrid l'oli i els productes de cosmètica encapçalen esta particular llista. Mentre que a Andalusia són els antimosquits i les cremes solars, a la Comunitat Valenciana són els bronzejadors i els gelats, a Galícia destaquen el polp i l'oli i a les Balears ressalta el furt de vestits de bany i biquinis, però també hi està el maquillatge.

Per la seua part, al País Basc destaca un producte vulnerable tot l'any com són els accessoris per al mòbil. Mentre que en altres regions com Castella i Lleó, Castella-la Manxa i la Regió de Múrcia furten xoriços ibèrics, formatges i antimosquits, respectivament, a Aragó sobreïxen les càpsules de café i la cosmètica.

A més, l'estudi destaca que Catalunya va ser, durant l'estiu del 2023, el territori de volum més gran de furts a l'estiu, que representen més del 26% del total nacional, on els vins i licors són els productes més furtats, seguits de l'oli i els embotits, mentre que a les Canàries destaquen els preservatius com els articles més furtats per segon any consecutiu, just per damunt de les begudes alcohòliques i els protectors solars.

Els comerços perden un 0,9% de la facturació

Així, la pèrdua desconeguda suposa el 0,9% del total de la facturació de les empreses de distribució a Espanya. Això suposa un impacte aproximat de 592,2 milions d'euros en el sector comercial tan sols a l'estiu, segons les dades del Baròmetre del Furt en la Distribució Comercial. El 32% dels furts registrats a l'estiu són en productes vinculats a la indústria de l'alimentació i les begudes, on també destaca que el 27% representa productes de cura personal, maquillatge i bellesa.

Segons el baròmetre, el perfil més habitual és que prop de la meitat dels lladres (un 45%) tenen entre 31 i 50 anys. Segons dades del Ministeri de l'Interior, els furts estiuencs a Espanya suposen un 26,2% del total anual i el 2023 van superar la xifra dels 170.000 casos. A més, la comparativa amb els últims anys alerta que els furts van créixer un 26,4% respecte al període estival de dos anys abans. Això suposa una tendència a l'alça que els experts estimen que es pot repetir este estiu.

També et pot interessar

stats