La gastronomia valenciana es promociona sota la nova marca L'Exquisit Mediterrani

Aquest distintiu aglutinarà totes les accions de foment del turisme gastronòmic.

El secretari autonòmic, Francesc Colomer, durant la presentació de L'Exquisit Mediterrani
El secretari autonòmic, Francesc Colomer, durant la presentació de L'Exquisit Mediterrani / GVA Turisme

Més enllà de la paella, la gastronomia valenciana és reconeguda mundialment per la seua qualitat. Amb la intenció d'atraure amants del menjar de tot el món, la nova marca, anomenada L'Exquisit Mediterrani, pretén promocionar els projectes gastroturístics a la Comunitat Valenciana.

"La gastronomia és el resultat d'una obra coral i pretenem aportar coherència, estratègia i qualificació a un relat que, sense dubte, enriqueix el nostre model turístic", va expressar el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, durant la presentació. Aquesta es va dur a terme a l'edifici Veles e Vents de València aquest dimarts. La marca paraigües aglutinarà totes les accions que fomenten el turisme gastronòmic i, també, impulsarà la Xarxa Gastroturística CV.

El caràcter mediterrani

L'Exquisit Mediterrani està basada en els colors de la palmera de la marca Comunitat Valenciana i associada amb els valors de la dieta, la recepta, la manera de fer i l'hospitalitat en la taula. En aquesta línia, Colomer va ressaltar que "el concepte mediterrani mostra el nostre caràcter, la nostra cultura i la nostra gastronomia".

D'altra banda, el secretari autonòmic de Turisme va reiterar que, des de 2016, estan apostant "per un canvi en l'estratègia del foment gastronòmic, com a oportunitat de desenvolupament territorial". Davant de més d'un centenar de destacades figures de l'àmbit gastronòmic, va explicar que L'Exquisit Mediterrani busca commemorar aquest patrimoni immaterial –declarat per la Unesco en 2013– associat amb el seu paisatge de mar, horta i muntanyes, i les "tradicions romanes, musulmanes i cristianes que enllacen amb la cuina".

També et pot interessar

stats