La gasolina i el gasoil cauen més d'un 2% i continuen en mínims des de maig

Amb el descompte de vint cèntims, els preus mitjans són d'1,66 i 1,654 euros el litre

Omplir un dipòsit mitjà de 55 litres de gasolina costa vora 72 euros i un de gasoil, 67
Omplir un dipòsit mitjà de 55 litres de gasolina o gasoil costa al voltant dels 91 euros / À Punt NTC

La gasolina i el gasoil han caigut més d'un 2% l'última setmana, fins a registrar preus mitjans d'1,66 i 1,654 euros el litre, respectivament, una vegada aplicat el descompte obligatori de vint cèntims fixat pel govern, amb el qual es mantenen en els nivells més baixos des del maig passat.

Segons les dades difoses aquest dijous pel Butlletí Petrolier de la Unió Europea, que recull el preu mitjà registrat en més d'11.400 estacions de servei entre el 2 i el 8 d'agost, el preu de tots dos carburants torna a caure per davall de la barrera dels dso euros el litre fins i tot sense la bonificació pública.

Amb aquests valors, el cost de la gasolina ha descendit prop d'un 2,5% en els últims set dies, mentre que el gasoil és un 2,3% més barat.

No obstant això, continuen rondant màxims històrics per a un mes d'agost, només per darrere dels valors de la setmana anterior, quan el litre de gasolina -amb descompte afegit- es va pagar de mitjana a 1,702 euros, i el de gasoil, a 1,693 euros.

Amb tot i això, la gasolina ha marcat en aquests últims set dies el seu preu més baix des de mitjan maig, quan va costar 1,697 euros el litre, mentre que el gasoil no estava tan barat des dels 1,652 euros que va marcar l'última setmana del mateix mes.

Els registres coneguts aquest matí es troben, a més, lluny dels respectius rècords de juny, quan la gasolina es va situar en 1,941 euros el litre, i el gasoil en 1,9 euros, fins i tot després del descompte al combustible.

És més, d'acord amb les últimes dades, la gasolina ha sumat la setena setmana consecutiva a la baixa, i el gasoil, la sisena, malgrat l'operació eixida.

Evolució dels preus dels carburants
Evolució dels preus dels carburants / À Punt

Omplir un depòsit de 55 litres costa vora 91 euros

Tots dos carburants també se situen per davall dels preus registrats a la fi de març, quan van superar els 1,8 euros, la qual cosa va portar el govern a establir la bonificació de vint cèntims per litre per a tots els consumidors, que estarà vigent durant tot l'any.

No obstant això, l'escalada experimentada per aquests combustibles des de començaments d'any -agreujada després per la invasió russa d'Ucraïna i la crisi energètica- ha provocat que el preu de la gasolina haja augmentat més d'un 12% des de la primera setmana de gener, enfront del quasi 23% que s'ha encarit el gasoil.

Amb els preus actuals, omplir un depòsit mitjà de 55 litres tant amb gasolina com amb gasoil costa al voltant dels 91 euros, la qual cosa suposa pagar vora deu euros més que a principis del 2022 si s'utilitza el primer carburant, i dèsset euros més si es tria el segon.

El descompte deixa els preus per davall de la mitjana europea

D'acord amb el Butlletí Petrolier, els preus a Espanya, amb descompte inclòs, s'han trobat en l'última setmana per davall dels 1,848 euros que ha costat en l'eurozona, de mitjana, el litre de gasolina, i els 1,864 euros del gasoil.

També han estat per darrere de la mitjana dels 27 països de la Unió Europea, on la gasolina s'ha pagat a 1,799 euros el litre, i el gasoil, a 1,83 euros.

També et pot interessar

stats