'Gardenlinera', el nou model de negoci que triomfa a Tavernes de la Valldigna

Visitem una gasolinera única a Espanya que combina la venda de combustibles amb la d'arbres, flors i plantes

Gardenlinera a Tavernes de la Valldigna

Què és una gardenlinera? El terme, que uneix garden, 'jardí' en anglés, i gasolinera, no el trobaran en el diccionari ni tampoc està patentat, però podríem dir que descriu perfectament el model de negoci que funciona amb èxit en una gasolinera de Tavernes de la Valldigna (Safor).

És una estació de servei única a Espanya on el visitant pot comprar carburant i alhora plantes, flors o arbres, ja que s'hi ha integrat un viver. 

"D'alguna manera compensem els carburants i tota la qüestió ecològica", ha manifestat Joyce White a les notícies d'À Punt. Ella, de pare irlandés i mare espanyola, regenta junt amb els germans aquest negoci familiar, que van començar ara fa quasi trenta anys els pares quan adquiriren l'estació de servei.

Va ser el 2020, durant el confinament per la covid-19 –ha explicat Joyce– quan l'obligació moral de reinventar-se va acabar per fusionar el model de negoci. "Decidírem apagar la tele i dedicar-nos a la vida i no a la mort. Provàrem i diguérem: "Bé, comprem un camió de plantes, un de testos i, si no venem res, la decorem. I va funcionar".

Un maridatge impensable en principi que deixa sorprés qui la visita. Alguns confonen la botiga amb l'entrada d'un restaurant. Més encara en sentir la melodia del piano que hi ha a l'interior i que sol tocar Pol, el germà de Joyce.

La família propietària ha traslladat la residència a aquest centre d'operacions, que ha sigut el primer i desitgen que no siga l'únic.

També et pot interessar

stats