Gandia serà la primera ciutat europea en gestionar el consum d'aigua per internet

Aquesta tecnologia puntera permet connectar comptadors que es troben en zones subterrànies i en l'interior d'edificis amb poca cobertura.

Gandia serà la primera ciutat europea en gestionar el consum d\'aigua per internet
Gandia serà la primera ciutat europea en gestionar el consum d'aigua per internet

D'ací a sis mesos Gandia es convertirà en el primer municipi europeu en monitorar, controlar i gestionar el consum d'aigua a través d'una innovadora xarxa de comunicacions basada en la internet de les coses, que permet connectar comptadors en zones sense cobertura. 

L'empresa responsable de la xarxa de subministrament d'aigua potable del municipi, Global Omnium, ha instal·lat una sèrie de dispositius connectats als comptadors d'aigua que proporcionen la informació horària dels consums dels comptadors dels ciutadans, comerços i indústries. Aquesta tecnologia puntera permet connectar comptadors que es troben en zones subterrànies i en l'interior d'edificis amb poca cobertura. 

Segons ha indicat l'alcadesa de Gandia, Diana Morant, la implantació d'aquest sistema pioner col·locarà al municipi Wal capdavant de les “smart cities” i li permetrà a l'ajuntament posar en marxa projectes de millora de l'eficiència en la gestió, no sols de subministrament, sinó d'altres serveis. Parlem, per exemple, de les places d'aparcament públiques, l'enllumenat, la recollida de residus o el control de la contaminació acústica, ha exposat Morant.

També et pot interessar

stats