Gandia reconeix Javier Abil com a víctima d’un delicte d’homofòbia

El jove va ser brutalment assassinat i esquarterat fa 7 anys per la seua orientació sexoafectiva

Gandia reconeix Javier Abil com a víctima d’un delicte d’homofòbia / À Punt NTC

Aquest dimarts, l’Ajuntament de Gandia reconeixerà en un ple Javier Abil com a víctima d’un crim homofòbic pel seu brutal assassinat fa set anys. Segons es va provar al juí, tres homes van portar el xic a un pis, on li van assestar 27 ganivetades i després van esquarterar el cos. Les seues restes es van trobar en una muntanya de Pego, a la Marina Alta. 

Aquest gest públic compta amb el suport de la família de Javier, del col·lectiu LGTBI de la Safor i de 36 associacions. A més, un espai públic de la capital de la Safor durà el seu nom i cada any se li retrà un homenatge. Per a Mercedes, sa mare, aquest reconeixement és una victòria contra l'oblit.

La lluita de la família als tribunals va ser molt dura. Tot i que el jurat popular va estimar clar que l'havien assassinat per ser homosexual, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va acceptar un recurs contra l'agreujant d'homofòbia i va rebaixar la pena en un any i tres mesos, i la va deixar en 15 anys. 

En canvi, diferents observatoris contra l'homofòbia el consideren un crim homofòbic evident i així ho reconeixerà l'Ajuntament de Gandia de la mà del col·lectiu LGTBI de la Safor. Pocs dies abans de la celebració del dia de l’Orgull LGTBI, consideren que aquest reconeixement és un símbol que permet avançar en la lluita contra l'homofòbia.

També et pot interessar

stats