Gandia prohibeix els ciclomotors elèctrics

Les botigues de lloguer d'aquestes minimotos demanen que se'ls permeta acabar la temporada.

Botiga de lloguer de minimotos elèctriques a Gandia.
Botiga de lloguer de minimotos elèctriques a Gandia.

L'Ajuntament de Gandia ha prohibit al seu terme la circulació de minimotos elèctriques. Així ho recull la nova normativa que acaba d'entrar en vigor. Només podran circular els vehicles que no superen els 20 quilòmetres per hora i que no tinguen seient. Les botigues de lloguer d'aquestes minimotos demanen que se'ls permeta acabar la temporada.

El problema comença perquè aquests vehicles no poden circular per la calçada ja que no estan matriculats, no tenen l'assegurança obligatòria i els seus conductors no necessiten carnet. Per això a Gandia circulaven pel carril bici. Molts vianants s'havien queixat que anaven molt ràpid en una zona on hi ha una gran afluència de persones. A més, l'any passat hi va haver dos atropellaments, encara que lleus.

Amb aquesta normativa es tracta de garantir la convivència i la seguretat de conductors i vianants, segons assenyala la regidora de Seguretat de Gandia, Àngels Pérez. Ha afegit que els patinets i monopatins estan permesos però només en el carril bici, a les zones per a vianants quan no superen la velocitat de les persones i a les voreres de més de tres metres d'amplària.

La polèmica ha sorgit amb les botigues de lloguer d'aquests aparells. Com assenyala Jorge Moris, propietari d'una de les botigues, consultaren l'Ajuntament abans de començar la temporada i, en rebre el vistiplau, feren una gran inversió en l'adquisició de les minimotos. Per això demanen que, almenys, se'ls deixe acabar la temporada i que la normativa no s'aplique fins al mes de setembre.

També et pot interessar

stats