Gandia obri una oficina per a atendre els afectats de l’incendi de Llutxent

L’ajuntament farà un ple extraordinari per a demanar al govern que declare la zona afectada com a zona d’emergència.

La Creu Roja ha atés 326 veïns de les poblacions afectades per l'incendi
La Creu Roja ha atés 326 veïns de les poblacions afectades per l'incendi / @CruzRojaCV

L'Ajuntament de Gandia ha obert, en la planta baixa del consistori, una oficina d'atenció als afectats per l'incendi de Llutxent. D’aquesta manera, el consistori podrà "donar resposta a totes les necessitats i emergències amb la mateixa contundència que s'ha produït el foc", segons informen en un comunicat.

A més, ha convocat aquest dimecres un ple extraordinari per a sol·licitar al Consell de Ministres la declaració de la zona com a zona d'emergència amb l'objectiu d’aconseguir "les ajudes per a reparar els danys de caràcter mediambiental i personal que es contemplen per a aquest tipus de situacions catastròfiques". 

De la mateixa manera, ha constituït el Cecopal (Centre de Cooperació Operatiu d'Emergències Locals) i ha posat en marxa un lloc de comandament avançat en permanent contacte amb el Cecopi de Llutxent.

El Cecopal estarà format per representants de Policia Local, Bombers, Guàrdia Civil, Protecció Civil, Creu Roja, tècnics municipals de pràcticament totes les àrees, la regidoria de Seguretat Ciutadana, la vicealcaldessa, Lorena Milvaques, i està presidit per l'alcaldessa, Diana Morant.

Així mateix, des del centre de Gandia, s'establiran les unitats de càlcul de dany forestal i material de l'incendi, i d'atenció a les persones; a més, s'arreplegarà informació dels afectats i també es valorarà posar a la seua disposició habitatges municipals.

Les flames ja han arrasat 2.850 hectàrees, i han afectat entre 10 i 20 habitatges. Els efectius d'emergència van donar l'orde de desallotjar immediatament les urbanitzacions i els residents, que o bé es van desplaçar a habitatges de familiars i amics o bé van acudir a l'Espai Baladre que ha habilitat l'Ajuntament de Gandia, on se'ls va tramitar l'allotjament en hotels, segons les mateixes fonts.

Atenció de la Creu Roja

La Creu Roja ha atés 326 veïns de les poblacions afectades per l'incendi. Dels sis albergs que va habilitar per a prestar assistència, aquest dimecres encara se'n mantenen oberts tres, assistits per més de 50 voluntaris.

Els albergs estan en l'Espai Baladre i el Centre Cultural Corea (aquests dos a Gandia) i a Barx, en els quals han dormit un total de 158 persones. Entre les persones evacuades, es comptabilitzen 39 menors d'edat, alguns dels quals estan sent atesos per l’ESIE de Creu Roja Joventut.

També et pot interessar

stats