Gandia denuncia l’aparició d’una pintada amb simbologia nazi sobre un mural del 8M

L’ajuntament rebutja “totes les formes d’intolerància, que no tenen cabuda en una societat democràtica”.

Atac sobre el mural commemoratiu del 8M
Atac sobre el mural commemoratiu del 8M / Ajuntament de Gandia

L’Ajuntament de Gandia ha condemnat l’aparició d’una pintada amb simbologia nazi en un mural titulat Dones en lluita per la igualtat, que va aparéixer diumenge, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Dones.

El consistori ha expressat el rebuig “a totes les formes d’intolerància, que no tenen cabuda en una societat democràtica que lluita contra les desigualtats de gènere”. Així mateix, ha anunciat que estudia accions legals contra l’autoria de la pintada i s’ha posat en contacte amb l’artista, Toni Espinar, per a reparar els danys en l’obra.

En la paret lateral de l’IES Ausiàs March es va pintar ara fa un any el mural amb motiu dels actes commemoratius del 8M a Gandia, dins del projecte municipal Serpis Urban Art Project.

Representa dones destacades al llarg de la història per la seua lluita per a la defensa de la igualtat, els drets i les llibertats femenines, com són Hipàtia d’Alexandria, Marie Curie, Emma Goldman, M. Montessori, Rosa de Luxemburg, Clara Campoamor, Victoria Kent, M. Zambrano, Simone de Beauvoir, Violeta Parra, les Tretze Roses, Angela Davis, Patti Smith i Maria Mercè Marçal.

També et pot interessar

stats