Gandia i Alzira obrin les piscines debades tot el cap de setmana per l'episodi de calor

L'objectiu és oferir a la ciutadania opcions d'oci per a afrontar les altes temperatures i evitar riscos per a la salut.

Gandia i Alzira obrin les piscines debades  tot el cap de setmana per l\'episodi de calor
Gandia i Alzira obrin les piscines debades tot el cap de setmana per l'episodi de calor

Gandia i Alzira són dos dels pobles de la Comunitat Valenciana que han decidit posar a disposició de la ciutadania les piscines municipals per a combatre l'onada de calor. Davant la previsió de temperatures extremes, els dos ajuntaments han decretat aquesta mesura excepcional. 

La iniciativa ofereix una opció d'oci a les persones que no tenen una piscina privada o no poden desplaçar-se a la platja, amb l'objectiu que afronten així les altes temperatures i evitar riscos per a la salut.

Gandia

En el cas de Gandia, l'entrada és gratuïta per a tot el món a les piscines municipals de Roís de Corella, Beniopa i la convertible del poliesportiu des d'aquest divendres fins al dilluns, 1 de juliol, tots dos dies inclosos. 

Alzira

A Alzira l'accés a la piscina descoberta és lliure des de hui fins al diumenge per a la població de risc: gent major, embarassades i xiquets. 

Segons el consistori d'aquesta localitat de la comarca de la Ribera Alta, els majors de 65 anys són els que corren més risc de sofrir un colp de calor estadísticament. De la mateixa manera que les dones gestants perquè la temperatura del seu cos creix per la sobrecàrrega. Per últim, un altre sector poblacional al qual prestar especial atenció és la població infantil. Segons els pediatres, els menuts poden perdre ràpidament els fluids corporals a través de la transpiració i cosa que conduirà a la deshidratació.

La piscina descoberta es regirà per les habituals normes d’ús i aforament davant aquest episodi excepcional d’onada de calor.

També et pot interessar

stats