Gabriela Bravo: “El Suprem ha donat una mala imatge en el cas de les hipoteques"

La consellera de Justícia creu que la judicatura no està polititzada, però que “és l’assignatura pendent de la democràcia".

Gabriela Bravo en 'À Punt NTC Matí'
Gabriela Bravo en 'À Punt NTC Matí'

“No ha sigut una gestió adequada”. Són declaracions de la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, a À Punt NTC Matí, en referència a la sentència del Tribunal Suprem sobre les taxes de les hipoteques, que ha assegurat que ha contribuït a empitjorar la visió que té la ciutadania del màxim òrgan judicial. “L’actuació del Suprem ha donat una mala imatge de la justícia”, ha assegurat Bravo, però a pesar de tot, creu que el sector no està polititzat.”

“Si es pensa que canviar la forma en què es trien els vocals millorarà el sistema, és una equivocació”, ha declarat. Malgrat això, la consellera ha afirmat que la justícia “és l’assignatura pendent de la democràcia”, i que en calen reformes profundes. En aquest sentit, ha reivindicat la figura d’un portaveu del Consell General del Poder Judicial per a explicar “resolucions judicials controvertides” i per a rebaixar la crispació que, segons ha assenyalat, hi ha a hores d’ara en la societat.

Gabriela Bravo també ha fet referència a l’accés a la funció pública, i ha destacat que calen mèrits, capacitat i passar per proves de coneixement. “No podem consentir altres formes d’entrada, perquè no estaríem contribuint a la consolidació d’una administració potent”, ha assegurat. En aquest sentit, la consellera ha defensat el requisit lingüístic per al funcionariat, “per a garantir el drets dels valencians i de les valencianes a ser atesos en l’idioma que consideren oportú”.

També et pot interessar

stats