Gabriela Bravo: “Exigir el cessament dels càrrecs polítics vacunats és el que toca, hem de ser exemplars”

La consellera de Justícia evita entrar en noves polèmiques amb la vicepresidenta del Consell i defén les mesures del Consell.

Gabriela Bravo: “Exigir el cessament dels càrrecs polítics vacunats és el que toca, hem de ser exemplars”
Gabriela Bravo: “Exigir el cessament dels càrrecs polítics vacunats és el que toca, hem de ser exemplars”

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha remarcat aquest dimecres en Les notícies del matí, que els càrrecs públics que s'han posat la vacuna abans d'hora han de dimitir. “En quin món vivim? Un alcalde o un regidor no poden dir: en tocarem. Em pareix èticament reprovable, una falta de decència política, ètica i moral. Exigir el cessament dels càrrecs públics és el que toca, hem de ser exemplars en un moment de tanta tristor i dolor”, ha emfatitzat.

La titular de Justícia ha assegurat que la Comunitat Valenciana és la segona comunitat que més vacunes ha administrat i ha dit que ja són 46.000 els valencians que tenen la segona dosi inoculada. Bravo ha analitzat la complicada situació pandèmica que viu la Comunitat Valenciana. En eixe context ha remarcat que la valenciana va ser l'autonomia que va implantar amb vista al Nadal les mesures més restrictives. Tot i que ha admés que sempre hi ha errades i que les coses es poden fer millor, ha contextualitzat la situació valenciana en una tercera onada “virulenta”. La consellera ha qualificat de “desoladora” la realitat que es va dibuixar ahir dimarts, amb 106 morts, però també ha valorat “amb molta prudència” que fa dos dies que baixen els ingressos en UCI.

Preguntada per si ara considera més adequades, a la vista de l'evolució de la pandèmia, les peticions més restrictives de Mónica Oltra, vicepresidenta del Consell, abans de Nadal, Bravo ha reiterat que es van prendre mesures dures i que en cap cas s'haguera pogut evitar el contagi dins l'àmbit familiar, que va ser el gran focus de contagis. Bravo ha evitat entrar en polèmiques amb Oltra i ha assegurat que la frase d’“aporta o aparta” que va expressar al mes de novembre, quan li van preguntar per les crítiques d'Oltra al president Ximo Puig, no anava dirigida a la vicepresidenta.

70.000 víctimes han passat per alguna oficina especialitzada en assistència

D'altra banda, Bravo ha explicat que enguany cada partit judicial dels 37 que hi ha tindrà una oficina especialitzada d'assistència a les víctimes de delictes, que considera un projecte estrela que es va posar en marxa fa tres anys. Actualment hi ha 163 professionals desplegats i aquesta setmana se’n sumen 33 més. “Volem que quant una dona vullga presentar una denúncia o ha sigut víctima d'una agressió sexual, tinga el suport d'aquests professionals”, ha explicat. Bravo ha detallat que en tres anys han passat per aquestes oficines 70.000 víctimes, de les quals el 69% són víctimes de violència de gènere.

Els poders públics no espenten suficientment contra la prostitució

La consellera ha recordat que ja s'ha manifestat a favor d'abolir la prostitució i ha remarcat que la considera una forma d'agressió contra la dona. En qualsevol cas, considera que “molts sectors estan protegint” aquesta realitat i que “els poders públics no s'estan espentant suficientment per a acabar amb aquesta forma de violència contra les dones”. Bravo ha recordat que és partidària de sancionar a qui consumeix prostitució i confia que la llei es modifique en eixe sentit per a donar una eixida a les dones víctimes d'aquesta situació. “Estem davant un delicte gravíssim”, ha incidit.

També et pot interessar

stats