El futur de la central nuclear de Cofrents: tancament o pròrroga?

El Consell de Seguretat Nuclear ha començat a analitzar la sol·licitud de renovació de l'explotació de la central.

VÍDEO | El futur de la central nuclear de Cofrents: tancament o pròrroga?

El Consell de Seguretat Nuclear ha començat a analitzar la sol·licitud de renovació de l'explotació de la central nuclear de Cofrents, ja que l'actual pròrroga finalitza al mes de març.

L'alcalde de la localitat, Salvador Honrubia, ha explicat a À Punt NTC que durant els 32 anys que ha estat activa la central "ha significat i significa un mode de vida" que "no pot desaparéixer d'un dia a un altre".

Tot i això, el primer edil ha defensat que tot i que són conscients que "el tancament ha d'arribar, ha de ser un tancament ordenat", amb alternatives de producció d'energia.

"Us imagineu vindre a una casa rural amb aquestes vistes?" ha afegit Lourdes Tejedor, de la plataforma Tanquem Cofrents expressant els inconvenients que suposa la central per al desenvolupament de la localitat.

D'altra banda, els grups del Botànic van aprovar una proposició no de llei per a demanar el tancament de la central el 2021 i la no autorització del magatzem de residus radioactius a les seues instal·lacions.

En tot cas, el tancament de les centrals nuclears depén de la decisió política del govern central i dels informes tècnics del Consell de Seguretat Nuclear.

També et pot interessar