Furten la fotografia d'una dona embarassada a la muralla de Peníscola

L'autora de l'obra, titulada Maternitat i que formava part del Festival d'Art i Cultura Rocart, ha denunciat el robatori en les xarxes socials 

Imatge l'obra penjada a la muralla, abans que la furtaren
Imatge l'obra penjada a la muralla, abans que desapareguera / Facebook: Laura Avinent

A Peníscola (Baix Maestrat) ha desaparegut una fotografia de grans dimensions que estava penjada a la muralla amb motiu del Festival d'Art i Cultura Rocart. Ha sigut la mateixa artista, la castellonenca Laura Avinent, qui ha alertat de la desaparició en les xarxes socials.

La imatge, que mesura vora tres metres, porta per títol Maternitat i representa una dona nua i embarassada. S'exhibia des del diumenge a la muralla que hi ha en el centre històric de Peníscola, però el dimecres s'havia esfumat i a la façana només quedava el buit. 

Story d'Instagram en què Laura Avinent denuncia la desaparició de la imatge
Story d'Instagram en què Laura Avinent denuncia la desaparició de la imatge / Laura Avinent

Avinent pensa que es tracta d'un robatori premeditat a mig camí entre la censura i el rebuig pel que mostra la peça. Segons explica, estava ancorada a la muralla amb un sistema de contrapesos bastant sòlid. 

"M'han furtat la fotografia de la maternitat que van posar el diumenge a la muralla de Peníscola. El Festival d'Art i Cultura Rocart prendrà les mesures necessàries i denunciarà els fets, però no em compensa la ràbia que em produeix que algú tinga la meua foto i no deixe que estiga per a tot el poble!", va apuntar visiblement molesta l'autora a través de Facebook.  

Assegura que denunciarà davant la Policia Nacional el que ha passat i insisteix que la imatge no representa una marededeu, sinó que només és una al·legoria de la maternitat. 

La fotògrafa té altres tres peces més penjades a la muralla en el marc del festival Rocart, que enguany celebra la segona edició entre el 10 i el 13 de setembre i converteix els vells carrers de la ciutat en museus efímers d'art i cultura. Ara, però, tem que puguen córrer la mateixa sort que Maternitat.

També et pot interessar

stats