Furten 10.500 litres de diésel a l'AP-7 i els agafen 'in fraganti'

La Guàrdia Civil deté a Torrent una banda de quatre lladres que robava gasoil a camioners en estacions de servei de l'autopista

Un dels presumptes lladres, davant la caserna de la Guàrdia Civil
Un dels presumptes lladres, davant la caserna de la Guàrdia Civil / Guàrdia Civil

Agents de la Guàrdia Civil de València han detingut un grup de lladres de gasoil en plena feina mentre furtaven en un àrea de descans de l'AP-7 del terme municipal de Torrent, zona en què actuaven.

Les investigacions començaren a l'abril i es van allargar fins a setembre, arran de la comissió de múltiples delictes de robatori de combustible a camioners que pernoctaven en aquestes àrees de descans de la concorreguda autopista, prop dels municipis de Torrent i Picassent. 

Els lladres hi acudien de matinada, tant a les estacions instal·lades en sentit Barcelona com en sentit Alacant. Aleshores, aparcaven un camió al costat del que volien furtar i, després d'assegurar-se que el xofer dormia, forçaven el tap dels depòsits. Amb l'ajuda d'una bomba d'extracció i dues gomes que connectaven a la bateria, aconseguien traure centenars de litres de gasoil per a traspassar-los al seu vehicle. 

La banda triava majoritàriament víctimes internacionals, transportistes estrangers que desconeixien en molts casos no sols l'idioma, sinó la forma de conducta davant els fets.

Tots els membres del grup, quatre, són coneguts en la zona. Es distribuïen les tasques de la manera següent: dos s'instal·laven en un camió amb remolc i els altres dos en un cotxe.

La Guàrdia Civil ha aconseguit detindre in fraganti dos dels individus quan circulaven amb un camió amb remolc. Els van confiscar les eines, la bomba d'extracció i el vehicle mateix. Més tard identificaren els altres dos integrants de l'entramat en una de les àrees de descans que tenien en la diana, quan portaven amb ells dotze garrafes de 25 litres cadascuna i diverses eines.

Per aquests fets hi ha dos homes de 37 i 50 anys arrestats. Els altres dos, de 22 i 33 anys, estan sent investigats. Se'ls atribueixen dènou delictes de robatori amb força i dos delictes de furt, que sumen un total de 10.500 litres de gasoil. El jutjat de primera instància i instrucció número 3 de Torrent s'ha fet càrrec de les diligències. 

Des que les autoritats detingueren aquesta banda de presumptes lladres, les àrees de descans de l'AP-7 del terme municipal de Torrent no han tornat a ser escenari de més sostraccions d'aquest tipus.

També et pot interessar

stats