La Fundació Xirivella Soriano repassa la carrera de Martí Noguerol

La construcció de la seua obra s'assenta en la recerca d'un meta-temps que transcendeix l'home.

La Fundació Xirivella Soriano repassa la carrera de Martí Noguerol

La fundació Xirivella Soriano, a València, inaugura l'exposició Constructe geomètric, una retrospectiva del pintor i artista plàstic alacantí Martín Noguerol (1958), que es podrà visitar del 5 d'octubre al 13 de gener. 

Com han explicat en la fundació, han volgut subratllar la seua trajectòria com "un dels referents valencians de l'abstracció geomètrica, present en importants col·leccions públiques i privades". Per això es mostren una sèrie d'obres creades per l'autor entre el 1982 i el 2006, que suposen un repàs per gran part de la seua carrera artística.

En la Xirivella Soriano han afirmat que "ser testimoni de la seua obra fa inevitable associar-la a Kandinsky, Klee, Mondrian i Andreu Alfaro, entre molts altres, encara que realment es puga emmarcar dins d'una tradició geomètrica que abasta la mateixa història de l'art". A més, han afegit, utilitza el llenç, el paper, la fusta i l'alumini com a suport per a representar la seua abstracció geomètrica.

La construcció de la seua obra s'assenta en l'atemporalitat i la intemporalitat, és a dir, es traça a la recerca d'un meta-temps que transcendeix l'home i roman quan l'home deixa d'existir.

També et pot interessar

stats