La Fundació Vicent Ferrer i cooperatives valencianes construiran una escola a l'Índia per a més de 350 joves

El centre acollirà 367 joves, la meitat xics i la meitat xiques, tots pertanyents a la casta baixa.

Participants en la signatura del conveni
Participants en la signatura del conveni / Vicent Ferrer

La Fundació Vicent Ferrer i 27 cooperatives valencianes col·laboren en un nou projecte per a construir una escola de secundària al llogaret de Sirivaram, a Anantapur (Índia), que garantirà l'accés a l'educació a famílies que basen la seua economia en l'agricultura de subsistència.

Aquest dimarts ha tingut lloc la signatura del conveni de col·laboració entre les cooperatives, majoritàriament agroalimentàries i de crèdit, i la fundació. Darrere del lema presentat, "Una escola a Anantapur per a una vida digna", es troba el projecte d'un centre que acollirà 367 joves, la meitat xics i la meitat xiques, tots pertanyents a la casta baixa.

"Al principi no teníem més del 5% de xiques i 10% de xics que pertanyien a la casta baixa escolaritzats", ha apuntat la directora de la fundació, Anna Ferrer, qui ha acudit a la trobada. En el context de l'educació índia, ha defensat la importància que les xiques estudien fins a l'educació secundària, perquè "si abandonen abans, hi ha molts casos en què els pares concerten el seu matrimoni amb 15 o 16 anys", ha lamentat.

El projecte, que comptarà amb un pressupost de 120.000 euros –el huitanta per cent aportat per les cooperatives i el vint per cent per la fundació–, també preveu millorar la salut de l'alumnat a través de l'alimentació diària que se'ls proporcionarà des del centre, que estarà equipat amb cuina i menjador, accés a aigua potable en el recinte i banys.

El president de la Confederació de Cooperatives de la Comunitat, Emili Villaescusa, ha afirmat que per al món cooperatiu "l'important són les persones; no solament les que tenim al voltant, sinó les persones que no tenen les oportunitats que tenim nosaltres".

La col·laboració es va iniciar fa més d'un any, quan van visitar una escola "en condicions deplorables", amb aules sense sostre, i les cooperatives agroalimentàries i les de crèdit es van unir. Des de llavors, representants d'ambdós gremis han realitzat diversos viatges per a conéixer el terreny. "La fundació està fent molt bon treball. A poc a poc estan generant riquesa i es reparteix a la població", ha destacat Villaescusa.

També et pot interessar

stats