La Fundació Franco demana al Suprem que suspenga amb urgència l'exhumació de Franco

El govern espanyol ha proposat a la família del dictador traslladar les restes en helicòpter.

Imatge de l'últim dia de visites de la tomba de Francisco Franco al Valle de los Caídos, el passat diumenge
Imatge de l'últim dia de visites de la tomba de Francisco Franco al Valle de los Caídos, el passat diumenge / Efe

La Fundació Nacional Francisco Franco ha demanat al Tribunal Suprem la suspensió amb "especial urgència" de l'acord del govern espanyol del passat dia 11 d'exhumar el dictador Francisco Franco de la Valle de los Caídos abans del dia 25 perquè no quede sense efecte el recurs que han presentat contra l'acord

En un escrit que han presentat davant de l'alt tribunal plantegen la possibilitat d'acudir a la via especial d'urgència utilitzant el mecanisme cautelar previst en l'article 135 de la llei reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

En el cas que el Suprem no aculla la sol·licitud, reclamen que "es tinga en compte la data del 21 d'octubre a l'efecte de poder disposar de la resolució que el tribunal estime procedent dictar".

Aquesta fundació va interposar el dilluns passat un recurs contenciós administratiu contra l'acord del Consell de Ministres en el qual va sol·licitar com a mesura cautelar la suspensió de l'execució de l'acord mentre resol el recurs. 

Trasllat de les restes en helicòpter

D'altra banda, el govern ha comunicat a la família Franco la seua intenció de traslladar en helicòpter el fèretre amb les restes del dictador des del Valle de los Caídos fins al cementeri de Mingorrubio a El Pardo (Madrid).  

Cal recordar que la Fundació Franco ha presentat un altre escrit d'al·legacions davant el govern en el qual reitera la petició de la família que l'exhumació es faça seguint les ordenances d'honors militars, que el fèretre siga cobert amb la bandera nacional durant el trasllat i inhumació, i transportat a coll dels seus familiars i afins.

També et pot interessar