La Fundació Fontilles i la Fundació Horta Sud reben els premis de Cooperació Valenciana

La CVONG atorga per primera vegada els guardons, coincidint amb el Dia dels Drets Humans.

Vora 400.000 persones es beneficiaran enguany dels 27 projectes que impulsa la Fundació Fontilles
Vora 400.000 persones es beneficiaran enguany dels 27 projectes que impulsa la Fundació Fontilles / Fundació Fontilles.

La centenària trajectòria de la Fundació Fontilles i els esforços per a fomentar el cooperativisme de la Fundació Horta Sud són alguns dels mèrits que reconeixerà aquesta vesprada la Coordinadora Valenciana d’ONGD (CVONGD), amb el lliurament dels primers Premis de Cooperació Valenciana. Els guardons s’atorguen en un acte que tindrà lloc a la Sala la Mutant, coincidint amb el Dia Internacional dels Drets Humans.

La Fundació Fontilles, una de les més veteranes de l’àmbit sanitari, ha sigut guardonada en la categoria d’institucions, organitzacions i empreses. Un dels aspectes que l’ha feta mereixedora d’aquest reconeixement, segons han reconegut des de la CVONGD, és la seua capacitat d’innovació des dels seus inicis com a leproseria a la Vall de Laguar fins a la seua lluita, fa vora quaranta anys, contra malalties desateses als països empobrits.

Per la seua banda, el jurat d’aquests primers guardons de la Cooperació Valenciana considera que el “reconeixement i la visibilització que fa la Fundació Horta Sud de l’experiència de compromís social de persones i entitats que treballen a entorns que no sempre són favorables”.

En la categoria de comunicació, el guardó de la CVONGD recau enguany en la periodista Pura Gómez, pel seu programa Sin Fronteras, a Ràdio Nacional d’Espanya, mentre que el premi especial de periodisme jove compromés serà per a Gonzalo Sánchez, per un reportatge sobre el centre d’internament d’estrangers (CIE) de Sapadors, a València.

També en aquesta categoria rebrà una menció especial la periodista i cap de redacció d’À Punt Notícies, Lorena Tortosa, per la seua trajectòria de treball “compromés i de qualitat en diferents mitjans”, així com la periodista Pilar Almenar, col·laboradora d’Al Ras, el magazín radiofònic d’À Punt, pel seu projecte Impresas, una revista editada per les recluses de Picassent.

Informe sobre els drets dels migrants

D’altra banda, l’ONG Alianza por la Solidaridad reuneix aquesta setmana diverses activistes mediambientals, feministes i antiracistes a la Universitat de València en l’encontre 'Dones defensores: cossos, territoris i resistències'. En la jornada d’aquest dimecres es reflexionarà sobre la Mediterrània, amb l’activista i investigadora Erika Guilabert, del col·lectiu Caminando Fronteras, que presentarà el seu informe sobre les vulneracions dels drets dels migrants a la frontera sud de l’estat espanyol.

A Castelló, el Dia Internacional dels Drets Humans se celebrarà amb, entre altres activitats, una nova jornada de la Mostra Itinerant de Cine i Salut Global, que tindrà lloc al teatre del Raval.

També et pot interessar