La Fundació Blasco Ibáñez reclamarà la devolució del llegat de l'escriptor

El 31 de desembre va acabar la vigència del conveni amb l’Ajuntament de València i consideren que "no es donen les condicions" per a renovar-lo.

Imatge d'arxiu de la signatura del conveni entre l'Ajuntament i la fundació
Imatge d'arxiu de la signatura del conveni entre l'Ajuntament i la fundació / Europa Press

La Fundació Blasco Ibáñez reclamarà a l'Ajuntament de València la devolució dels fons de l'escriptor que formen part del llegat exposat a la Casa Museu. Precisament, el passat 31 de desembre va acabar la vigència del conveni, i consideren que "no es donen les condicions" per a renovar-lo.

El secretari de l'entitat, Ángel López, ha reconegut el "cansament" després de tants anys de litigi. Així mateix, ha lamentat que el consistori no haja fet realitat les iniciatives previstes per a aquest museu i "diluïra" en 2018 el pressupost que tenien per a invertir en la casa i en la projecció de Vicente Blasco Ibáñez.

Fonts municipals han indicat que abans d'estiu van fer arribar a la fundació una proposta de conveni "per a assegurar la continuïtat de la col·laboració entre la fundació i l'Ajuntament". Així mateix, han indicat que és "fins i tot millor i més avantatjosa perquè augmenta la contraprestació econòmica anual".

"L'únic obstacle per a la signatura del conveni ha sigut en tot moment que la Fundació vol que el text reculla la seua propietat de part dels fons", han indicat. A més, han afegit que els serveis jurídics municipals i el mateix advocat de la ciutat han "expressat reiteradament" que aquests fons corresponen a l'Ajuntament i "en cap cas a la Fundació".

També et pot interessar

stats