La Fundació Blasco Ibáñez decideix si acudeix als tribunals per a reclamar part del llegat

L'Ajuntament de València està disposat a continuar negociant perquè els fons es queden a la ciutat.

Imatge de Blasco Ibáñez a la seua casa de la Malva-rosa, a València
Imatge de Blasco Ibáñez a la seua casa de la Malva-rosa, a València / Arxiu GVA

El patronat de la Fundació Centre d'Estudis Vicent Blasco Ibáñez es reuneix aquest dimecres per a tractar el futur del llegat de l'escriptor i polític valencià que alberga la Casa Museu Blasco Ibáñez, dependent de l’Ajuntament de València. 

Aquesta reunió té lloc després d'haver vençut el conveni subscrit entre la citada entitat i el consistori per a l'ús i exhibició de fons de l'autor per al període 2012-2017 i la pròrroga d'un any acordada coincidint amb la celebració de l'Any Blasco Ibáñez, el 2018. 

El principal entrebanc per a signar un nou conveni que assegure la permanència i exposició de tot el llegat de l'escriptor a València està en la propietat d'una de les dues parts en què es divideix aquest llegat. Mentre que la fundació defensa que és seua, l'Ajuntament assegura que ells són els propietaris. Aquesta primera part la integren una col·lecció bibliogràfica, cartes, dibuixos, manuscrits i documentació diversa.

Sobre la segona part del llegat, composta per fotografies, cartes personals, contractes amb empreses cinematogràfiques i editorials i diversos objectes, segons ha assegurat el secretari de l’entitat, Ángel López, "no hi ha cap problema ni dubte" i ha afirmat que la fundació, que "la va cedir temporalment", la "recuperarà".

Quant a la primera, López ha defensat que la propietat és de la fundació i ha assegurat que hi ha documents que ho avalen i "arguments legals més que suficients per a discutir-ho". 

També et pot interessar

stats