Els funcionaris de presons tornen a la vaga

Els sindicats xifren en un 90% el seguiment al centre penitenciari de Picassent, on s'han concentrat 300 persones.

Concentració a l'entrada de la presó de Picassent

Del 17 al 20 de novembre milers de treballadors de centres penitenciaris de tot l'Estat estan cridats a la vaga. Les principals reivindicacions dels funcionaris són l'adequació dels salaris a les càrregues reals de treball i l'augment de personal als centres.

Segons fonts sindicals, el seguiment de la vaga a la presó de Picassent és del 90%. Al voltant de 300 funcionaris es concentren des del matí de dissabte a l'entrada d'aquest centre penitenciari. La concentració està bloquejant l'accés a la presó en el dia en què els familiars visiten els presos i molts d'ells estan tornant a casa davant de la impossibilitat d'entrar al centre.

A les 7 en punt del matí, els funcionaris del Centre Penitenciari Castelló 1 han escenificat el primer dia de vaga tallant l'accés a la presó amb una gran foguera i una barrera humana d'unes 80 persones. Després han ocupat l'accés principal per a seguir amb les protestes. A banda d'una millora en les condions laborals denuncien una mitjana de 2 agressions diàries, justament per la falta de personal. 

Els funcionaris de presons dels 84 centres penitenciàries de tot l'estat espanyol han començat una vaga general de 4 dies. Se suma  a les dues jornades de vaga del 24 i el 26 d'octubre. que ja van fer el passat mes d'octubre. Demanen millores en les condicions laborals, algunes d'elles com una pujada del salari, o ser reconeguts com a agents de l'autoritat com els professors o els metges que també treballen a les presons.  

També et pot interessar

stats