Els funcionaris de presons també protesten a Picassent per la situació de "decadència" als centres

El portaveu d'ACAIP anuncia més mobilitzacions si Interior continua ignorant les reivindicacions.

Funcionaris de presons concentrats al centre penitenciari de Picassent

És la tercera vegada que els funcionaris de presons valencians ixen al carrer en l'última setmana. Des de les 7.30 del matí els treballadors del centre penitenciari de Picassent protesten per la situació de "decadència total i absoluta" que es viu a aquestes institucions. Tal com ha declarat el portaveu d'ACAIP, Alberto Téllez, en l'informatiu de la ràdio d'À Punt Mèdia Les notícies del matí, els treballadors estan "farts de la falta de mitjans" i de la bretxa salarial que existeix. Segons denuncia, provoca que "no tots els funcionaris cobren el mateix per fer la mateixa faena".

Téllez també ha criticat la indiferència de l'Administració respecte al col·lectiu dels funcionaris de presons: "El Ministeri de l'Interior ignora completament els treballadors penitenciaris i Juan Ignacio Zoido és l'únic ministre de l'Interior que no s'ha reunit amb els representants sindicals des de la presa de possessió", ha lamentat. 

Un altre motiu de reivindicació, com ha assenyalat, és que a hores d'ara hi ha 3.500 vacants de personal sense cobrir en tot l'Estat, i això provoca una gran sobrecàrrega de treball per als funcionaris, que a més estan cansats de “les agressions que pateixen per part dels interns". 

Per això, el portaveu d'ACAIP ha avançat que les mobilitzacions als centres penitenciaris, convocades per aquesta mateixa associació i els sindicats CCOO i UGT, augmentaran si es la situació no canvia. Precisament ahir dimecres vora 200 funcionaris de presons van bloquejar l'entrada al Centre Penitenciari Castelló I, ubicat a la carretera de l'Alcora, per a reclamar l'equiparació salarial i protestar contra la càrrega policial que van patir els funcionaris de la presó de Morón de la Frontera, a Sevilla, també durant una de les concentracions.

Les concentracions a les presons valencianes s'emmarquen en el clima de protesta que s'està vivint als establiments penitenciaris de tot Espanya, coincidint amb els relleus del torn de matí. A la Comunitat Valenciana, la primera manifestació es va produir en el centre penitenciari d'Alacant II, a Villena, el passat 17 de maig. La Guàrdia Civil va detindre per la força la concentració, que havia aplegat al voltant de 200 funcionaris als accessos. 

També et pot interessar

stats