Els funcionaris de presons tallen el carrer de Colom de València per a reclamar millors condicions laborals

Els sindicats traslladen les protestes al carrer davant de la falta de solucions i diàleg per part del govern central.

Els funcionaris de presons tallen el carrer de Colom de València per a reclamar millors condicions laborals
Els funcionaris de presons tallen el carrer de Colom de València per a reclamar millors condicions laborals / À Punt Mèdia

Els funcionaris de presons es tornen a mobilitzar en defensa dels seus interessos en una protesta davant de la delegació del govern espanyol, que ha obligat a tallar el trànsit al carrer de Colom de València.

Aquest dijous els treballadors d'institucions penitenciàries s'han concentrat per a demanar un increment en les seues retribucions i una millora de les condicions laborals.

Els sindicats duen a terme aquesta protesta per a instar el govern central "a desbloquejar el conflicte laboral" amb l'administració penitenciària que dura més d'un any.

Alberto Téllez, portaveu del sindicat Acaip, uns dels organitzadors de la protesta, ha explicat que "estem en un procés de vaga general i davant de la falta total de solucions i de diàleg, hem traslladat les protestes a la seu govern en la Comunitat".

Téllez ha denunciat també l'increment de les agressions als funcionaris de presons. "No hi ha cap política de prevenció per part de l'administració perquè no hi a resposta real quan es produeixen i perquè cada vegada som menys treballadors", ha subratllat. L'última ha passat a la presó d'Albocàsser, a l'Alt Maestrat, amb 2 ferits, segons expliquen els sindicats.

Els funcionaris de presons repetiran la protesta del 17 al 20 de novembre.

També et pot interessar

stats