Els funcionaris de presons reclamen més seguretat laboral i una millora salarial

El CSIF denuncia que centres com el de Picassent estan al límit per la falta de personal.

Imatge d'arxiu de la presó de Villena
Imatge d'arxiu de la presó de Villena / Acaip

els funcionaris de presons reivindiquen aquest dimarts millores de les condicions laborals. Els treballadors dels centres de Fontcalent i Villena reclamaran davant la subdelegació del govern a Alacant que els garantisquen la pujada salarial del 2% prevista per al 2020, mentre que altres companys de les presons valencianes assistiran a una concentració a Madrid per a reivindicar millores de seguretat laboral, segons ha informat el sindicat ACAIP.

Els sindicats Acaip-UGT, CCOO i CSIF no assistiran als actes institucionals convocats amb motiu de la festivitat de la patrona. Serà la seua manera de protestar pels més de dos anys de conflicte laboral, que han suposat “un clar empitjorament de les condicions de treball” dels funcionaris de presons, segons han denunciat.

Aquest retrocés en les condicions laborals es deu, segons el CSIF, a una falta de personal als centres penitenciaris, que en determinats casos, com el de Picassent, els porta a “un límit inassumible”. A més, l’envelliment de la plantilla, que supera els 50 anys d’edat de mitjana, el centenar de vacants per les jubilacions i els trasllats que no s’han substituït, impedeixen als funcionaris treballar en condicions de seguretat, com ha denunciat el CSIF.

Agressió al personal de Villena

Una situació semblant és la que es viu al centre penitenciari de Villena, on segons el sindicat ACAIP, ahir dilluns un intern considerat molt perillós va agredir tres funcionaris del centre quan el canviaven de la cel·la perquè li havia botat foc.

La formació adequada per als treballadors que s’enfronten a situacions de risc o amb interns perillosos o el reconeixement dels funcionaris de presons com a agents de l’autoritat són altres de les demandes que es plantejaran els funcionaris per a les concentracions previstes a Alacant i davant el Ministeri de Sanitat, a Madrid, aquest dimarts.

També et pot interessar

stats