Funcionaris de presó es tanquen a la Subdelegació del Govern d'Espanya a València

Protesten per la falta de respecte al col·lectiu de treballadors penitenciaris, i també per la falta de diàleg i de negociació.

Funcionaris de presó es tanquen a la Subdelegació del Govern d\'Espanya a València
Funcionaris de presó es tanquen a la Subdelegació del Govern d'Espanya a València

Representants sindicals d'Institucions Penitenciàries han iniciat un tancament a la Subdelegació del Govern espanyol a València en suport a la vaga de funcionaris de presons i en protesta per "la falta total de diàleg i de negociació" amb el Ministeri de l'Interior.

Aquest dijous s'ha reunit el ple de la junta de personal de l'Administració General de l'Estat a la província de València, màxim òrgan de representació del personal funcionari en aquesta província. S'hi ha acordat per unanimitat donar suport a la vaga general convocada en Institucions Penitenciàries, motivada, en la seua opinió, per "la falta de respecte al col·lectiu de treballadors penitenciaris" per part del govern central.

A més, els membres de la junta de personal que pertanyen a Institucions Penitenciàries han decidit quedar-se tancats a la Subdelegació del Govern espanyol "en senyal de protesta per la falta total de diàleg i de negociació amb el Ministeri de l'Interior". 

Així mateix, han mostrat "el seu rebuig total i absolut a les actuacions intimidatòries de la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries". De fet, els ha acusat de "tractar de coartar l'exercici legítim del dret de vaga per part dels treballadors penitenciaris amb amenaces d'actuacions penals i administratives per participar-hi i incomplir la normativa sobre serveis mínims que ella mateixa dicta".

La junta de personal ha recordat que Institucions Penitenciàries es troba enmig d'un procés de vaga general que va tindre les seues dues primeres jornades els 24 i 26 d'octubre i que continuarà els dies 17, 18, 19 i 20 de novembre.

Segons la junta de personal, els treballadors de presons "estan indignats amb el tracte que estan rebent per part dels màxims responsables d'Institucions Penitenciàries, ja que entenen que se'ls ha faltat al respecte de manera intolerable abans de la vaga i durant el seu desenvolupament".

Representants dels tancaments han lliurat un escrit al subdelegat del govern a València perquè trasllade aquesta situació al delegat del govern a la Comunitat Valenciana, al secretari general d'Institucions Penitenciàries i als ministres de l'Interior, de Funció Pública i d'Hisenda.

També et pot interessar

stats