Els funcionaris frustren un altre intent de fuga a Fontcalent

El pres, que acabava d'ingressar-hi, va botar el mur del pati i va pujar a la teulada.

Imatge d'arxiu de la presó de Fontcalent
Imatge d'arxiu de la presó de Fontcalent

Els funcionaris del centre penitenciari de Fontcalent han frustrat un altre intent de fugida del centre per part d'un intern que acabava d'ingressar-hi, però que ja hi havia estat anteriorment, ha informat el sindicat Acaip-UGT.

Els fets van tindre lloc al voltant de les 19:00 hores d'aquest dimecres al mòdul 9, on es troben els interns recentment ingressats i aquells que han de passar quarantena per a previndre la Covid-19, segons un comunicat del sindicat majoritari a les presons.

Un d'ells, que havia ingressat el mateix dia però que ja coneixia el centre d'un ingrés anterior, va botar el mur del pati del mòdul i va pujar a la teulada del recinte. Els funcionaris de servei el detectaren immediatament, van donar l'avís d'alarma i es va activar el protocol de fugides. Ràpidament va ser localitzat a la teulada del mòdul mateix i el van dur de nou sota custòdia.

És el segon intent de fugida avortat pels funcionaris del centre penitenciari d'Alacant aquest 2020, perquè el març passat també se'n va frustrar un altre gràcies a la ràpida intervenció dels treballadors del centre, la qual cosa demostra, segons Acaip, la seua “diligència i gran professionalitat, malgrat les deficiències del centre”. Acaip-UGT ha denunciat reiteradament el dèficit de personal que arrossega el centre alacantí, que en els últims sis mesos s'ha incrementat un 4%, la qual cosa situa la falta de personal en el 15%, segons les dades oficials.

També et pot interessar

stats