El funcionariat de presons denuncia l'increment de les agressions

Només a la presó de Castelló, les xifres de pallisses i amenaces s'han multiplicat per 4 en 2018.

Només a la presó de Castelló, les xifres de pallisses i amenaces s'han multiplicat per 4 en 2018
Només a la presó de Castelló, les xifres de pallisses i amenaces s'han multiplicat per 4 en 2018

El funcionariat de presons torna a denunciar l'increment de les agressions que pateixen als centres penitenciaris de la Comunitat Valenciana i la desprotecció per part de l'administració. Alguns dels últims casos s'han produït a Castelló.

Asseguren que les agressions i les amenaces són diàries. “Un dels interns va començar a colpejar-me i em va partir el dit. Rebem amenaces cada dia”, explica un treballador de la presó d'Albocàsser.

Només a la presó de Castelló, les xifres de pallisses i amenaces s'han multiplicat per 4 en 2018. No obstant això, en el cas d'Albocàsser, les dades són més reduïdes perquè, segons el portaveu dels sindicats d'Institucions Penitenciàries, José Manuel Fernández, es camuflen les xifres per tal de reduir les estadístiques. “Que empenten a un treballador i caiga a terra no es considera agressió”, protesta.

Els treballadors denuncien que la ràtio entre funcionaris i presos és de 2 per a 140, quan hauria de ser, com a mínim, d'uns 5 per a 140. A més critiquen que no se'ls facilita el material necessari, com guants antipunxes.

També et pot interessar

stats