El funcionariat de Justícia, en vaga contra la reforma de la Llei del Poder Judicial

Critiquen que “els polítics es reparteixen la cúpula judicial i acaben amb la independència d'aquest poder”

La vaga és el punt final de les dues setmanes d'aturs parcials
La vaga és el punt final de les dues setmanes d'aturs parcials

Els sindicats dels funcionaris de Justícia han convocat aquest dijous la primera vaga general contra l'última reforma de la Llei Orgànica del Poder Judicial (LOPJ), ja que “atempta” contra les seues condicions professionals.

Segons ha explicat la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), l'objectiu d'aquesta mobilització és “traslladar a la societat el caos que travessa aquesta administració, com a conseqüència de la política erràtica” dels anteriors governs espanyols.

La vaga és el punt final de les dues setmanes d'aturs parcials que van anunciar. Els funcionaris es queixen dels problemes existents en l'Administració, com els retards o la falta de mitjans materials i personals; mentre “els polítics es reparteixen la cúpula judicial i acaben amb la independència d'aquest poder de l'estat espanyol”.

Amb aquesta declaració fan referència al pacte del PP i el PSOE perquè el magistrat del Tribunal Suprem Manuel Marchena siga el pròxim president del Consell General del Poder Judicial (CPGJ) quan encara no s'ha conegut qui seran els vocals d'aquesta institució, que, segons la LOPJ, han de triar al màxim representant del poder judicial.

El Congrés examina els 11 jurats proposats per a renovar el CGPJ

De fet, coincidint amb la jornada de vaga, el Congrés examinarà els onze juristes proposats pels grups parlamentaris de PP, PSOE i Units Podem per a formar part del CGPJ. Les tres formacions només coincideixen en un nom: el magistrat José Ricardo de Prada, jutge del cas Gürtel, que va veure provada l'existència d'una caixa B en el PP.

Al marge dels 51 jutges promoguts des de la carrera judicial i les associacions professionals, dels quals el Congrés i el Senat hauran de triar-ne 12, els grups parlamentaris poden presentar candidatures per a les huit places reservades a juristes de reconegut prestigi.

Si passen l'examen, els candidats podran ser votats juntament amb els jutges en el Ple del pròxim dijous, 22 de novembre. En aquesta sessió plenària, per a aconseguir ser triats vocals del CGPJ, serà necessari recaptar el suport de tres cinquenes parts de la cambra baixa, la qual cosa suposa el vot d'almenys 210 diputats, pel que serà necessari que el PSOE i el PP voten junts.

També et pot interessar

stats