El funcionari acusat en el cas Subdelegació es va quedar amb un 30% de l'import de les factures

En la causa de Castelló hi ha 34 persones investigades, entre les quals hi ha funcionaris, proveïdors i dos exsubdelegats.

El funcionari acusat en el cas Subdelegació es va quedar amb un 30% de l\'import de les factures
El funcionari acusat en el cas Subdelegació es va quedar amb un 30% de l'import de les factures

El funcionari que consta com a principal investigat en la suposada trama de les factures falses de la subdelegació del govern de Castelló ha reconegut aquest divendres davant el jutge que es quedava amb un 30% de l'import de les factures irregulars i que s'apropià d'uns 200.000 euros des que va ser designat com a caixer en 2008. 

El jutjat d'instrucció número 1 de Castelló investiga 34 persones en aquesta causa, entre les quals hi ha funcionaris, proveïdors i dos exsubdelegats, Antonio Lorenzo (PSOE) i David Barelles (PP), a qui se'ls imputen delictes de falsetat documental i malversació de cabals públics. 

Segons han explicat fonts judicials, el funcionari "està reconeixent" els fets pels quals se l’acusa i s'ha mostrat "disposat a col·laborar". L'acusat ha atribuït a un "problema personal" el desviament de fons que feia i amb el qual va arribar a defraudar 200.000 euros per a benefici propi, tot i que els informes policials li atribueixen un frau de vora un milió d'euros. 

L'home hauria carregat presumptament al compte de la subdelegació repostatges de combustible en els seus vehicles, així com reparacions mecàniques. També hauria realitzat despeses en ferreteries, papereries i electrodomèstics a través de factures irregulars.

En la declaració ha assegurat que tot el que va gastar "no va anar a sa casa",  que ho gastava en altres llocs a causa d’eixe "problema personal" i que per això la seua família no "es va adonar" de l'enriquiment presumptament il·lícit. També ha relatat que actuava en solitari, que "no ho ha repartit amb ningú", i que sí que va aprovar el pagament d'algunes factures a un altre funcionari investigat.

També et pot interessar

stats