Fuites, rebentons i filtracions: el veïnat del nucli antic de Xàtiva denuncia amb un mapa interactiu la precarietat de la xarxa d'aigua potable

La ferramenta recull els problemes al llarg de l'any 2021

filracions xàtiva

La plataforma de veïns del Barri Antic Digne i Viu de Xàtiva denuncia que l'Ajuntament de la ciutat de la Costera no renova el depòsit d'aigua potable. Això provoca filtracions a les cases pròximes. A més, s'hi afig l'estat de deteriorament de les canonades públiques de distribució de l'aigua.

El barri antic de Xàtiva té unes canonades d'aigua totalment obsoletes. Estan fetes de materials molt antics, com el fibrociment o el plom. Això provoca rebentades i fuites que estan posant el perill el patrimoni, segons denuncia la plataforma.

Barri Antic Digne i Viu de Xàtiva ha creat un mapa interactiu per a mostrar la "situació caòtica, desastrosa i precària de la xarxa d'aigua potable de la ciutat de Xàtiva". S'hi poden trobar les fuites, rebentons, filtracions i accions de l'associació al llarg de l'any 2021.

Una de les veïnes, Carmen, ja no viu a sa casa perquè l'aigua li brolla dins, des de la mateixa estructura muntanyosa. Carmen va guanyar una sentència que obliga el consistori a solucionar-li les filtracions de l'aigua. Díhuit mesos després no s'ha fet res. Eduardo pateix rebentades de tant en tant. Les inundacions li entren per la zona de la muntanya. Però hi ha més casos. Jesús, fora del barri antic, també viu amb la humitat en una de les parets del seu taller. En aquest cas, el problema és la conducció que porta l'aigua de Bellús a Xàtiva.

L'Ajuntament ha desestimat explicar la seua posició, però ha explicat a À Punt NTC que aquest dimecres es reunirà amb els veïns per a oferir-los una solució.

També et pot interessar