FSIE proposa destinar recursos públics a la concertada segons el nombre d'alumnes

El sindicat també planteja un increment en els salaris del personal i les despeses dels centres.

El sindicat destaca que els centres concertats atenen el 35% dels alumnes de la Comunitat Valenciana
El sindicat destaca que els centres concertats atenen el 35% dels alumnes de la Comunitat Valenciana / Arxiu

El sindicat FSIE-Comunitat Valenciana, el principal en l'ensenyament concertat, ha plantejat introduir una "clàusula de proporcionalitat" perquè la Conselleria d'Educació destine recursos públics a l'escola concertada en funció del nombre d'alumnes escolaritzats als centres, de manera que s'aconseguisca un "equilibri real" i "s'evite l'arbitrarietat".

El sindicat ha destacat que els centres concertats atenen el 35 per cent dels alumnes de la Comunitat Valenciana, "però els recursos que reben no representen el mateix percentatge". D'aquesta manera, FSIE creu que "es posaria fi a la discriminació en l'Educació compensatòria o en auxiliars de conversa".

Així mateix, també ha proposat l'actualització de la despesa variable per als centres concertats, que està congelada des de l'any 2009, malgrat que el cost de vida ha pujat un 10,8% a la Comunitat Valenciana. D'una banda, es planteja un increment salarial del personal d'administració i serveis –que en aquest període ha augmentat en un 3,25%– i, de l'altra, el de les despeses dels centres.

Aquest complement d'ajust recolliria "almenys" la diferència dels sous entre 2009 i 2018, a més de l'augment de l'IPC en el mateix període. En infantil i primària, aquesta mesura suposaria un augment de 561,57 euros a l'any.

També et pot interessar

stats