FSIE portarà al Síndic els impagaments a més de 300 professors de la concertada

El sindicat demana solucions i anuncia mobilitzacions, ja que els endarreriments es repeteixen cada curs i cent professors no han cobrat el seu sou des de setembre

Reunió a les Corts de la portaveu del PP d'Educació, Beatriz Gascó, amb els representants de FSIE-CV
Reunió a les Corts de la portaveu del PP d'Educació, Beatriz Gascó, amb els representants de FSIE-CV / PP

La Federació de Sindicats Independents d'Ensenyament de la Comunitat Valenciana (FSIE-CV), sindicat majoritari en l'ensenyament concertat, portarà davant el Síndic de Greuges la "insostenible" situació que afecta més de 300 professionals educatius que pateixen "impagaments o endarreriments en les seues nòmines".

FSIE denúncia els reiterats casos d'impagaments en la nòmina de docents i personal educatiu que ve denunciant des del mes d'octubre. "Més de cent professionals encara no han cobrat el sou des del mes de setembre", critica l'organització en un comunicat.

Segons explica, els endarreriments es repeteixen cada curs i afirma que és urgent que la Conselleria acabe amb aquest problema en la nòmina de febrer. FSIE demana solucions concretes i anuncia mobilitzacions de manera "imminent".

Aquests impagaments afecten principalment les noves contractacions, endarreriments i variacions de nòmina, com ara triennis, complements i hores de pla d'atenció a la millora. Això, agreguen, "està afectant treballadors que no cobren des de l'inici de curs, molts no han rebut les actualitzacions que els corresponen, alguns substituts no han cobrat i altres professionals que s'encarreguen de fer les hores d'atenció a la millora, tampoc".

Ronda de contactes a les Corts

El sindicat assenyala que el passat 17 de gener van presentar un escrit a les Corts per a posar en coneixement dels grups parlamentaris el problema dels impagaments i "hem començat una ronda de contactes amb tots els grups parlamentaris per a plantejar solucions".

Després de reunir-se amb el PP la setmana passada, la portaveu d'Educació del grup popular, Beatriz Gascó, va demanar en les Corts el pagament immediat als docents que porten tot el curs sense cobrar.

També et pot interessar

stats