Front comú davant de la problemàtica de la xilel·la

32 alcaldes de l'Alcoià, el Comtat i la Marina han firmat un document amb les peticions dels municipis davant d'aquesta problemàtica.

VÍDEO | Front comú davant de la problemàtica de la xilel·la

32 alcaldes de les comarques de l'Alcoià, el Comtat i la Marina s'han reunit a Tàrbena i han firmat un document conjunt amb les peticions dels municipis davant de la problemàtica de la xilel·la que ara volen consensuar amb la Conselleria d'Agricultura per a dur-lo a Brussel·les. 

A la zona hi ha unes 3.000 parcel·les i més de 300.000 arbres afectats. Els alcaldes volen que es canvie la política d'erradicació d'arbres afectats per la de contenció de la plaga.

L’alcalde de Tàrbena, Francisco Molines, assegura que hi ha altres zones afectades, com ara els Estats Units, que conviuen fa anys amb la plaga i aposten per la contenció en lloc d’erradicar els arbres afectats.

La nova consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, es va comprometre a dur a la UE un estudi en què s’especifique com està afectant el bacteri a la Comunitat Valenciana per a determinar si es reconsidera la política d’erradicació actual. 

La plaga de la xilel·la està provocant una greu crisi a les comarques de l'Alcoià, el Comtat i la Marina Alta. Ja són més de 50.000 els arbres arrancats per a lluitar contra la plaga i les previsions parlen de 300.000 exemplars afectats de forma directa o indirecta

També et pot interessar

stats