El Front Abolicionista exigeix l'erradicació de la prostitució a tot l'Estat

A l'estat espanyol l'exercici lliure del treball sexual no està penat a tot el territori.

Manifestants del Front Abolicionista del País Valencià.

El Front Abolicionista del País Valencià exigeix l'erradicació de la prostitució mitjançant una proposta no de llei presentada a les Corts. La plataforma demana que el govern valencià inste l'estatal a abolir el treball sexual i es basa en la legislació actual sobre igualtat de gènere.

La portaveu del Front Abolicionista PV, Puri Lietor, afirma que Espanya és un "país prostituïdor" i que cal elaborar una normativa abolicionista a partir de les lleis ja aprovades.

Aquesta plataforma considera la prostitució la forma més extrema de violència de gènere, perquè converteix les relacions sexuals en un objecte de consum. A més, les abolicionistes vinculen la normalització d'aquestes pràctiques i el consum de pornografia amb l'augment de les violacions en grup.

Aquesta proposta no de llei està en la línia de la postura del president de la Generalitat, Ximo Puig, qui va anunciar enguany l'encàrrec d'un informe a l'Advocacia de la Generalitat per a saber com avançar en l'àmbit competencial de l'executiu valencià per a aconseguir una "terra lliure de prostitució".

A Europa, però, conviuen tres models de regulació sobre el treball sexual: l'erradicació, en què es persegueix el client; la legalització, que reconeix els drets laborals i la cobertura socials de les dones; i l'alegalitat, on no hi ha una llei al respecte, però sí que hi ha escrits que castiguen algunes pràctiques. A l'estat espanyol, l'exercici lliure de la prostitució no està penat a tot el territori.

També et pot interessar

stats