Es frena per segon dia consecutiu l’escalada de casos a la Comunitat Valenciana

A pesar de la lleugera contenció, el territori valencià continua liderant la incidència a Espanya, amb 1.431 casos.

Imatge d'arxiu d'una sanitària en l'Hospital La Fe de València
Imatge d'arxiu d'una sanitària en l'Hospital La Fe de València / Biel Aliño (Efe)

Per segon dia consecutiu, baixa molt lleugerament la incidència acumulada a la Comunitat Valenciana. Segons l’informe diari del Ministeri de Sanitat, en aquests moments el territori valencià té una incidència acumulada de 1.431 casos per cada 100.000 habitants, només set punts menys que dijous.

L’escalada de contagis per Covid-19 havia avançat sense fre des del 7 de gener, en acabar les festes del Nadal, quan es van comunicar 344 casos cada 100.000 habitants.

A pesar d’aquesta lleugera contenció dels positius, la Comunitat Valenciana continua liderant la incidència a Espanya, amb vora el doble que la mitjana de les comunitats autònomes, amb 886 contagis per cada 100.000 habitants.

La pressió hospitalària als centres sanitaris valencians també baixa lleugerament per quart dia consecutiu, encara que els hospitals continuen vivint “moments de tensió”, tal i com va assegurar la Consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló. En aquests moments un 40,77% dels llits els hospitals estan ocupats per malalts de Covid-19, tres punts menys que dimarts (43,73%).

Aquesta xicoteta frenada en planta contrasta amb el creixement continuat dels ingressos en les unitats de cures intensives, ja que el 63,29% dels hospitalitzats en vigilància intensiva són malalts de Covid-19.

Tot i que caldrà esperar als pròxims dies per confirmar si es manté o baixa la corba de la tercera onada, el director del Centre de Coordinació de Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha assegurat que encara que la Comunitat Valenciana es troba en una situació “molt crítica”, podria estar ja en una fase de desacceleració “molt important” o potser, fins i tot, d’inici d’un suau descens” en l’evolució de la pandèmia.

També et pot interessar