El fred congela unes 7.500 hectàrees de cultius

Les comarques més castigades pels temporals de fred i vent són la Vall d'Albaida, la Costera i la Ribera Alta.

Imatge de les flors d'un ametler
Imatge de les flors d'un ametler / Konevi

Els temporals de fred i vent del passat mes de febrer han causat danys irreparables en els conreus de la Comunitat Valenciana. Segons les dades de l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA), les gelades han afectat vora 7.500 hectàrees de cultiu i s'estimen les pèrdues econòmiques en uns 35 milions d'euros.

Les comarques més castigades han sigut la Vall d'Albaida, la Costera i la Ribera Alta, mentre que els conreus més perjudicats han sigut els de bresquilla, albercoc, nectarina, paraguaià, caqui, les varietats primerenques de cítrics i els ametlers. En la major part de les zones afectades, les inclemències de l'oratge han llançat a perdre entre el 40% i el 70% de la producció per a la pròxima temporada, tot i que en alguns casos s'ha perdut la totalitat de la collita. La Pobla del Duc, Castelló de Rugat, Quatretonda, Llutxent i Salem estan entre les localitats que han registrat àrees destinades al cultiu de fruiters completament danyats.

Perjuís en els conreus de caqui

L'organització agrària estima que, en particular, la collita de caqui podria ser un 10% més baixa que la de l'any passat. Els perjuís ocasionats pels temporals de fred han passat factura en poblacions que produeixen grans quantitats d'aquest fruit, com ara l'Alcúdia, Carcaixent, Guadassuar o Carlet. A més, les varietats primerenques d'ametler podrien patir la caiguda precoç de les flors en comarques com l'Horta Sud, la Foia de Bunyol i la Plana d'Utiel-Requena.

També et pot interessar

stats