El fred congela el nord del territori

Les temperatures més baixes s’han registrat en punts de l’Alt Maestrat i la Vall d’Albaida, on s’han superat els 10 graus negatius

Les baixes temperatures congelen bona part del territori / À Punt NTC

La borrasca continua assolant les comarques de l’interior de la Comunitat Valenciana i ha mobilitzat els municipis a encetar els protocols per a prevenir els efectes de les gelades sobre vials i carreteres. 

Aquest dimarts les temperatures han baixat "vora -6 a -7 °C a poblacions per damunt de 1.000 m i d'altiplà, localment s'han registrat temperatures més baixes en zones ben exposades fora dels pobles", segons ha informat el servei oficial de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) a la Comunitat Valenciana. 

En els punts més alts, han estat "tot el dia sota zero", com és el cas del terme municipal de Bocairent (Vall d’Albaida), on s'ha registrat un sorprenent valor de 10 graus negatius. Alcoi ha decretat aquesta vesprada la prohibició d’arruixar aigua sobre la via pública a causa del risc de congelació, per evitar que el veïnat s'esvare, tal com ha explicat Raül Llopis, regidor de seguretat de l’Ajuntament. També a Banyeres de Mariola (Alcoià) s’han emmagatzemat vora 35.000 quilos de sal per a distribuir-ne en cas de necessitat. 

El registre més baix de tots s’ha registrat aquest dimarts a Sant Joan de Penyagolosa (Alt Maestrat) amb 12 graus negatius. Als Ports, la font d’en Serra en Castellfort i la font de Cinctorres han aparegut congelades. Alguns municipis de la província de València, com Riba-roja de Túria, han viscut gelades durant la nit. 

Segons l’AEMET, el temporal s'estendrà a partir d’aquest dimecres a zones del Comtat i l’Alcoià. Però el fred també s’aproxima a les zones de costa.

De fet, al llarg del dia, les neus, que s’han estés pel nord de la província d’Alacant, han quallat als voltants de Tàrbena (Marina Baixa), a només 600 metres sobre el nivell del mar. Des d'Orba (Marina Alta), es podia veure nevada la Vall de Laguar (Marina Alta). A la Serra de Crevillent (Baix Vinalopó), prop del Fondó de les Neus (Vinalopó Mitjà), han caigut als flocs de manera testimonial, en cotes superiors a 500 metres.

La neu també ha arribat al parc natural de La Pobla de Sant Miquel (Racó d’Ademús), on ha deixat un paisatge blanc.

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat 112 ha activat per a aquest dimarts l'alerta de nivell 2 per baixes temperatures a les tres províncies de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats