Francis Montesinos, detingut acusat d'agredir sexualment un menor

La Guàrdia Civil investiga el dissenyador valencià, que ha quedat en llibertat, per aparéixer en un vídeo íntim amb un jove de quinze anys

23.06.2021 | Francis Montesinos
Francis Montesinos, en una imatge d'arxiu

El dissenyador de moda valencià Francis Montesinos torna a estar en el focus de les autoritats policials. La Guàrdia Civil l'ha detingut aquest dilluns com a presumpte responsable d'un delicte d'agressió sexual a un menor d'edat. Després de prestar declaració, el dissenyador ha sigut posat el llibertat.

Des de la comandància provincial de la Guàrdia Civil de València assenyalen que la investigació va començar el 2022 arran d'una denúncia per extorsió, delictes contra la intimitat, revelació de secrets, violació de domicili, detenció il·legal, robatori amb violència i lesions. La va presentar el modista mateix, de 72 anys, poc després de ser assaltat al seu propi xalet a Llíria. L'incident va passar a l'octubre, quan dues persones encaputxades hi entraren per la força i li lligaren les mans. L'extorsionaven, presumptament, amb un vídeo en què apareixia Montesinos en actitud sexual acompanyat del menor, que aleshores tenia quinze anys i que ara resulta ser víctima d'agressió sexual.

El denunciant, acusat

Aleshores, el popular dissenyador va declarar que el jove s'havia fet passar per un admirador i li va dir que tenia 18 anys. Tot seguit, li va mostrar el vídeo, que havia gravat sense coneixement del septuagenari, i li va demanar diners a canvi de no difondre'l. Després va ser quan dos encaputxats assaltaren el seu xalet i li van tornar a exigir diners a canvi de les imatges. Montesinos va denunciar els fets, però, finalment, ha resultat arrestat per la Benemèrita acusat d'agressió sexual una vegada visionada la gravació, ja que s'han obtingut evidencies que justifiquen la detenció, segons l'institut armat. Fonts coneixedores de l'arrest han assenyalat a Europa Press que a Montesinos se li han llegit els drets, ha sigut informat de la causa i ha quedat en llibertat a l'espera de ser cridat pel jutge que investiga el cas.

És la segona vegada que detenen el cèlebre modista, després d'un episodi ocorregut el juny del 2014. Aleshores l'acusaren també d'abusos sexuals, corrupció de menors, pornografia infantil i delicte contra la salut pública, un procés que va quedar arxivat, en la part relacionada amb el dissenyador, un mes després. No obstant això, al setembre d'aquell any condemnaren un assistent de Montesinos a quatre anys i sis mesos per haver abusat d'un menor a sa casa de Llíria. Aquests fets ocorregueren la nit del 25 al 26 de juny del 2013, quan el pare del xic —que aleshores tenia tretze anys— va decidir deixar que el fill dormira un parell de dies en la residència del modista.

Francis Montesinos (València, 1950) va rebre en 2006 la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts i el seu nom està entre els habituals en les principals passarel·les de moda a Espanya.

També et pot interessar

stats