Francesc Nogales (millor mestre de primària d'Espanya): "En l'educació, si els pares acompanyen els fills, l'èxit està garantit"

El docent, que ja havia sigut finalista d'aquest premi en tres ocasions, ha explicat els seus mètodes d'ensenyament

Francesc Nogales, premi Educa Abanca a millor mestre de primària d'Espanya 2021

Francesc Nogales és tutor d'una classe de l'escola infantil San Enrique de Quart de Poblet (Horta Sud) i des de dilluns, el millor professor d'educació primària del 2021 a tot Espanya. Nogales, que ja havia sigut finalista d'aquest premi en tres ocasions, ha parlat aquest dimarts a la ràdio d'À Punt dels seus mètodes d'ensenyament. Com a exemple, Nogales ha proposat un escape room de matemàtiques. És alguna de les idees que diu que trau de l'actualitat, de llegir el diari, etc. "Ara vorem de quina manera podem dur les coses que succeeixen en la societat a classe perquè ho entenguen. I és molt divertit", explica. I també ha remarcat la importància que les famílies s'impliquen en el procés educatiu. "En l'educació, si els pares acompanyen els seus fills, l'èxit està garantit", ha deixat clar.

El guardó que ha rebut Nogales és proposat pels pares i alumnes i és considerat com "els Goya de l'Educació". El mestre ha explicat que també recorre a les tècniques d'ensenyament més clàssiques i convencionals. "Tot el dia jugant tampoc pot ser", ha deixat clar.

Les tècniques d'aprenentatge, sovint, són originals. El curs passat, per mencionar un altre exemple, el mestre va organitzar un informatiu on es parlava dels temes d'interés general i també de les que envolten els menuts a l'escola, com ara les divisions de matemàtiques, i també feien ressenyes de llibres.

També en La Colla a casa

Francesc Nogales va ser un dels professors que durant el confinament va compartir material didàctic per a l'alumnat que estava a casa. Ací el veiem explicant a l'alumnat de 3r i 4t de primària com gira la Terra i per què un dia té 24 hores i també, com es va instaurar la unitat fonamental de longitud. Són uns vídeos fets amb molta creativitat i passió per la docència, que va compartir per a l'audiència de La Colla d'À Punt Mèdia.

També et pot interessar

stats