França entregarà l'etarra Iratxe Sorzábal a Espanya per l'atemptat de l'aeroport d'Alacant

L'artefacte col·locat a la terminal el 29 de juliol de 1995 no va causar víctimes, però sí que va deixar danys materials.

Iratxe Sorzábal, en una imatge d'arxiu
Iratxe Sorzábal, en una imatge d'arxiu / Ministeri de l'Interior

L'etarra Iratxe Sorzábal serà extraditada a Espanya per a respondre per l'atemptat perpetrat a l'aeroport d'Alacant el 29 de juliol de 1995. L'artefacte col·locat a la terminal no va causar víctimes, però sí que va deixar danys materials.

Vint-i-quatre anys després, la justícia francesa ha decidit entregar a Espanya la terrorista perquè siga jutjada ací per la seua presumpta implicació en l'atemptat terrorista. Sorzábal compleix actualment set anys de presó a França per diferents condemnes. Va ser detinguda al País Basc francés al setembre del 2015 quan era considerada un dels caps de la banda terrorista ETA.

L'atemptat a l'aeroport alacantí no va causar víctimes, ja que una treballadora de la neteja va donar l'avís que hi havia un paquet sospitós en una rampa de l'aparcament i va ser detonat pels artificiers. Va ser a l'estiu de 1995 quan ETA, en plena campanya contra els interessos turístics de la costa mediterrànea, també va col·locar un altre artefacte a l'oficina de turisme del port de Dénia, que sí que va explosionar; abans s’havia acordonat la zona perquè es va rebre un avís un quart d'hora abans de l’explosió. 

També et pot interessar