França demana tests negatius de 24 hores per a entrar al país

A partir d'aquest diumenge, per als viatgers no vacunats procedents d'Espanya, Portugal, els Països Baixos, Grècia i Xipre no n'hi haurà prou amb una PCR negativa de les últimes 72 hores

El president del govern francés, Emmanuel Macron
El president francés, Emmanuel Macron / Julien Mattia / Le Pictorium Agenc / DPA

França endureix els requisits per als turistes procedents d'Espanya, Portugal, els Països Baixos, Grècia, Xipre i el Regne Unit. A partir d’aquest diumenge 18 de juliol, no n'hi haurà prou amb una PCR negativa de les últimes 72 hores. Per travessar la frontera caldrà un test d’antígens o una PCR negatius realitzats 24 hores abans com a molt tard. S’adapten a l’alta velocitat de contagi de la variant delta, que ha causat un repunt significatiu de casos al món i al territori frances. 

D'altra banda, el govern ha reduït de 14 a 7 dies el període de temps que havien d’esperar els turistes amb la dosi completa per a poder entrar al país sense PCR. Per als que hagen rebut la vacuna monodosi de Janssen, hauran d’esperar 28 dies.

Els viatgers sense vacunar procedents de Cuba, Tunísia, Indonèsia i Moçambic només podran entrar al país “per un motiu imperatiu” amb un test negatiu abans d'eixir, un altre a l'arribada i passar una quarantena de deu dies en territori francés. Les autoritats han incrementat el control del moviment demanant el certificat de vacunació també dins del país en restaurants, bars, teatres i cinemes i per a viatjar en trens i avions.

També et pot interessar

stats