Fotur acusa el Consell de “carregar-se” el Cap d’Any

La federació critica que l'administració, "basant-se en les males dades sanitàries”, ha criminalitzat el sector de l'oci.

Imatge d'arxiu d'un local d'oci nocturn
Imatge d'arxiu d'un local d'oci nocturn / À Punt NTC

La Federació d'Oci, Turisme, Joc, Activitats Recreatives i Indústries Afins (Fotur) de la Comunitat Valenciana ha acusat el Consell de "carregar-se" la vesprada i la nit de Cap d’Any i ha criticat que l'administració, "basant-se en les males dades sanitàries, ha criminalitzat el sector de l'oci” i ha deixat sense faena els artistes, intèrprets i discjòqueis així com milers de llocs de treball que s'han suspés amb motiu de la no celebració d’aquest tipus de festes.

Segons han assenyalat en un comunicat, "si les pèrdues del sector per Nadal ja arribaven a 100 milions d'euros, es calcula que a la Comunitat Valenciana en la nit de Cap d'Any s'han deixat de facturar més de 30 milions d'euros".

D'altra banda, han assegurat que s'han fet “multitud” de festes il·legals" i s'han realitzat actuacions arbitràries dels agents de la Policia i la Guàrdia Civil, a causa de la falta d'instruccions concretes, prohibint en alguns casos l'exercici de l'activitat com a conseqüència de “directrius errònies".

Per a Fotur, "la falta del diàleg amb el sector i l'aplicació de mesures d'última hora, provoquen el col·lapse del sector i la necessitat imminent d'un rescat econòmic mitjançant ajudes directes al sector de l'oci".

També et pot interessar

stats