El Fòrum de Política Feminista demana al govern que indulte María Salmerón

Salmerón té una orde d’entrada en presó per no entregar la filla al seu exmarit, condemnat per maltractar-la.

María Salmerón en una imatge d'arxiu
María Salmerón en una imatge d'arxiu / María José López (Europa Press)

El Fòrum de Política Feminista, una entitat d’àmbit estatal fundada el 1987, ha enviat una carta al govern de Pedro Sánchez en què li demana que suspenga l’obligació d’entrar en presó de María Salmerón, o, arribat el cas, que el Consell de Ministres n’aprove l’indult.

Sobre María Salmerón pesa una orde d’ingrés immediat en presó per incomplir el règim de visites de la seua filla amb l’exmarit, condemnat a 21 mesos de presó i allunyament per maltractactaments, i negar-se a portar-la menor, que hui té 20 anys, al punt de trobada familiar.

L'entitat feminista demana a Sánchez que intervinga en favor de Salmerón, “una dona víctima de violència de gènere que està sent revictimitzada per una institució que hauria d’emparar-la”. “El seu únic interés fou respectar la voluntat de la filla de no voler veure el pare i protegir-la d’un home violent”, es pot llegir a la carta, que compta amb el suport de 320 organitzacions de tot l’Estat i més de 500 signatures individuals i està dirigida també a la Fiscal General de l’Estat, Dolores Delgado.

Segons el Fòrum, la situació de Salmerón evidencia que “des de la justícia s’exerceix violència institucional contra les dones” i que “jutjar sense perspectiva de gènere té com a conseqüència que dones i xiquetes no accedisquen en condicions d’igualtat a un sistema judicial patriarcal”.

El passat 10 de juliol, la titular del jutjat penal número 6 de Sevilla va ordenar el “compliment immediat” d’una pena de nou mesos de presó que li va ser imposada a Salmeron fa un any per un delicte continuat de desobediència greu a l’autoritat amb l’agreujant de reincidència.

Segons la jutgessa, Salmerón “va deixar de complir reiteradament” les resolucions que l’obligaven a entregar la xiqueta al pare, i no ho va fer fins a 8 vegades, una el juliol de 2012 i set més entre juliol i octubre de 2014.

L’orde d’ingrés en presó es farà efectiva en cas que no prospere el recurs presentat pels advocats de Salmerón. Si això passa, el Forum Polític Feminista, demana al govern que en el Consell de Ministres més pròxim se n’aprove l’indult.

També et pot interessar